Toegankelijkheid

Parkeren

Het Bakkerijmuseum is gelegen in het centrum van Medemblik. Het parkeren is gratis. Er liggen diverse parkeerterreinen op 50 meter afstand, zoals bij de bus- en stoomtramhalte naast het voormalig stadhuis. Direct voor de deur van het museum geldt een parkeerzone (maximaal 1 uur).

Rolstoel

Het Bakkerijmuseum is toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. De gehele beneden- en bovenverdieping is vrij van drempels, heeft verbrede deuren en een rolstoeltoegankelijk toilet. De bovenverdieping is via een lift bereikbaar.

Visuele of auditieve handicap

Tijdens de dagelijkse demonstraties in het Bakkerijmuseum komen alle zintuigen aan bod (ruiken, zien, horen, voelen, proeven). In de expositie zijn voelobjecten aanwezig, zijn filmpjes voorzien van uiteraard beeld, maar ook geluid en ondertiteling en wordt er veel gewerkt met contrasterende kleuren en teksten. Daardoor is het museum zeer goed toegankelijk voor mensen met een visuele of auditieve handicap.

Honden

Geleidehonden van bezoekers met een handicap zijn in het museum toegestaan. Helaas kunnen alle andere trouwe viervoeters geen toegang tot het museum krijgen. Wij vragen hiervoor uw begrip aangezien er in het gehele museum met voedingsmiddelen gewerkt wordt..