Ga naar hoofdinhoud

Over het lekkerste museum van Nederland

‘De oude bakkerij’ is geen stil museum vol vitrines. Hier gebeurt het. Jaarlijks stappen meer dan 40.000 bezoekers binnen in een museum dat draait, bruist en geurt. De warmte van de bakkerij. Je ziet het, ruikt het, proeft het. Niet kijken vanachter een touwtje, maar met al je zintuigen de wereld van koek, brood, banket, chocolade en suikerwerk ontdekken.

Zien hoe het gebeurt

In het Bakkerijmuseum gebeurt van alles. Je handen jeuk om te gaan helpen. Bekijk hoe de bakkers de krentenmik maken, gevulde koeken bakken of bewonder hoe bonbons worden gemaakt door de echte vakman. Ervaar zelf hoeveel kennis, tijd en liefde er in het ambacht zit. Iedereen kan meedoen: ons museum is drempelvrij, in het gebouw én in de beleving.

Erfgoed dat leeft

Wij bewaren niet alleen de materialen en verhalen van het bakkersambacht, we houden ze levend. Als de oven open gaat, ruikt het hele museum naar versgebakken koek. Met authentieke gereedschappen en machines laten we zien hoe bakkers vroeger werkten en wat we daar vandaag de dag nog steeds van gebruiken. Zo blijft dit stukje Nederlands erfgoed springlevend voor volgende generaties.

Kennis voor iedereen

‘De oude bakkerij’ richt zich vooral op de banketbakkerij, met veel aandacht voor koek en brood in drie aparte verhaallijnen. We beslaan de hele breedte van het ambacht en we delen onze kennis graag. Met kinderen, maar ook met volwassenen. We beantwoorden wekelijks vragen van bakkers, liefhebbers en media over technieken, recepten en oude gereedschappen.

Ook als je niet in het museum bent, kun je bij ons terecht. Je bent altijd welkom bij de bakker!