School arrangement Middelbaar onderwijs

Leren over het cultureel erfgoed van de bakker waarbij alle zintuigen geprikkeld worden, maar vooral ook doen! De kinderen worden aan het werk gezet en beleven op deze wijze de geschiedenis.

Maak van een educatief schooluitje, een creatieve beleving door deelname aan de diverse workshops zoals ‘cacao schilderen’  of ‘suikertrekken’; twee ambachten die bijna verloren zijn gegaan….

Programma

De kinderen worden rondgeleid door het museum en komen in aanraking met de vrijer & vrijster, ondervinden dat er soms ‘vreemde’ toevoegingen aan het voedsel werden gedaan (zoals zeep in beschuit) en zien dat het roggebrood deed met de blote voeten gekneed werd.

De bakker gaat samen met de kinderen bakken en bij de chocolade en marsepein krijgen ze demonstraties. Zelf gaan ze aan de slag met een koek decoreren.

Houdt u rekening met het volgende

  • Tijdsduur ca. 2 tot 2,5 uur (met workshop ca. 0,5 uur extra)

  • Het museum staat ook ’s morgens (op aanvraag) tot uw beschikking

  • Er dient voldoende volwassen begeleiding vanuit de school aanwezig te zijn

  • Max. groepsgrootte ca. 120 kinderen

  • Voor extra activiteiten zoals een workshop, geldt een toeslag

Prijs

€ 5,00 per kind      (ook begeleiding)

Extra onderdelen

Workshop marsepein boetseren€ 2,50 per kind

Workshop cacao schilderen€ 5,50 per kind

Workshop suiker trekken€ 5,50 per kind

Koffie/thee met koek€ 3,00 per kind

 

Reserveren
Bij voorkeur een week van tevoren reserveren. U kunt telefonisch contact opnemen of per e-mail. Onze medewerkers informeren u vrijblijvend over de mogelijkheden.

Reserveren