Leren over het cultureel erfgoed van de bakker waarbij alle zintuigen geprikkeld worden, maar vooral ook doen! De kinderen worden aan het werk gezet en beleven op deze wijze de geschiedenis.
Maak van een educatief schooluitje, een creatieve beleving door deelname aan de diverse workshops zoals ‘cacao schilderen’ of ‘suikertrekken’; twee ambachten die bijna verloren zijn gegaan….
De kinderen worden rondgeleid door het museum en komen in aanraking met de vrijer & vrijster, ondervinden dat er soms ‘vreemde’ toevoegingen aan het voedsel werden gedaan (zoals zeep in beschuit) en zien dat het roggebrood deed met de blote voeten gekneed werd.
De bakker gaat samen met de kinderen bakken en bij de chocolade en marsepein krijgen ze demonstraties. Zelf gaan ze aan de slag met een koek decoreren.
Tijdsduur ca. 2 tot 2,5 uur (met workshop ca. 0,5 uur extra)
Het museum staat ook ’s morgens (op aanvraag) tot uw beschikking
Er dient voldoende volwassen begeleiding vanuit de school aanwezig te zijn
Max. groepsgrootte ca. 80 kinderen
Voor extra activiteiten zoals een workshop, geldt een toeslag