Bouw mee aan het lekkerste museum!

Het museum wordt steeds populairder en dat vergt ruimte. Ruimte voor een betere doorstroming van bezoekers, om de expositie beter te presenteren en bovenal meer ruimte om ALLE bezoekers het HELE museum te kunnen laten beleven. Met de huidige inrichting is de grens bereikt en is samenvoeging met het in 2019 aangekochte naastgelegen pand de perfecte mogelijkheid voor vergroting van het museum.

Meer ruimte biedt ook de mogelijkheid om de fysieke toegankelijkheid te verbeteren, zoals een lift, een hellingbaan bij de entree en aanpassing van het invalidetoilet. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de inhoudelijke toegankelijkheid, zoals gebruik van alle zintuigen door proeverijen, voelobjecten, audiofragmenten, geur- en smaaksensaties, contrastrijke belijning en lichtsporen zodat ook audio en/of visueel beperkte en mindervalide bezoekers het gehele museum kunnen bezoeken. Ook de invloed van andere culturen in de Hollandse bakkerij zal worden uitgelicht waardoor het bakkersambacht een nog betere afspiegeling van de samenleving wordt.

Om het Bakkerijmuseum nog interessanter, lekkerder, leuker en toegankelijker te maken voor iedereen, is er een fantastisch plan opgesteld. Hiervoor is de financiering, mede na gemeentelijke ondersteuning en een bijdrage van de Bank Giro Loterij, bijna rond. U kunt het verschil maken om dit project volledig uit te voeren.

Het Bakkerijmuseum wordt een beetje van u

Dagelijks is iedereen bezig de geschiedenis van de oude bakkerij levendig te presenteren. De oud-bakkers laten oude bakkerstechnieken zien en bereiden brood, koek, marsepein, chocolade, suikersierwerk en ijs waar u bij staat. Van al dat heerlijks kunt u straks meteen genieten in de nieuwe Koekerij.

De Koekerij wordt als nostalgische authentieke bakkerswinkel ingericht en gedecoreerd met deegrollers en speciaal gebakken wandtegels. In zo’n speciale wandtegel kan uw  foto ingebakken worden of u kunt uw naam in een deegroller laten graveren. 

Meer informatie