Sinterklaas arrangement2019-01-10T13:32:09+00:00

Vanaf de dag dat Sinterklaas weer in Nederland is, staat alles in het teken van de Sint in het Bakkerijmuseum. Er is een Sint Nicolaastafel waar allerlei verhalen over de Sint verteld worden en waar de kinderen meer te weten komen over de gebruiken rondom Sinterklaas. Waarom eten we bijvoorbeeld chocolade letters en munten of wat betekenen de figuren van speculaas en marsepein? Hoe oud is Sinterklaas nu eigenlijk?

In de bakkerij ruikt het naar de lekkernijen die met Sinterklaas worden gemaakt. Versgebakken taai taai, strooigoed, borstplaat en suikerbeesten en natuurlijk nog veel meer lekkere dingen.

De bakker gaat samen met de kinderen pepernoten bakken en zelf gaan de kinderen een koek in de vorm van een mijter versieren. Verder laat de bakker zien hoe chocoladeletters worden gemaakt en hoe de marsepeinen figuren tot stand komen. Tevens bestaat er een mogelijkheid om zelf met marsepein te boetseren (optioneel).

Houdt u rekening met het volgende

  • Tijdsduur ca. 2 tot 2,5 uur
  • Het museum staat ook ’s morgens (of afspraak) tot uw beschikking
  • Maximum groepsgrootte is ca. 120 kinderen
  • Er dient voldoende begeleiding vanuit de school aanwezig te zijn
  • Voor extra activitieten, zoals limonade en marsepein, geldt een toeslag

Kosten

Basis arrangement – (exlcusief marsepein) € 4,50 per kind (dit geldt ook voor de begeleiding)

Extra onderdelen:

Marsepein € 2,50 per kind
Limonade € 0,25 per kind

Reserveren
Bij voorkeur twee weken van tevoren reserveren.

U kunt telefonisch reserveren of u vult het contactformulier in voor een aanvraag. Onze medewerkers informeren u vrijblijvend over de mogelijkheden.