Maak kennis met de herkomst, verwerking en producten van chocolade. Er worden bonbons en holfiguren gemaakt, er kunnen een flink aantal cacaoschilderijen worden bewonderd, er zijn veel unieke objecten van Ringers en Droste te zien, evenals een groot aantal verpakkingen van honderd jaar oud van lang verdwenen firma's en er zullen diverse demonstraties met chocolade worden gegeven. En..... uiteraard is er ook wel iets te proeven.
Speciale activiteiten en evenementen op Chocolade Zondag:
Kinderen kunnen doorlopend een koek versieren
Demonstratie chocolade schilderen door Jacco Spil van 11:00 tot 15:00 uur
Demonstratie door Maître Chocolatier Fred Bosvelt van 11:00 tot 16:00:
Fred Bosvelt is een bekende Chef Patissier uit Antwerpen -chocoladehoofdstad van België- komt op zondag 6 en 13 oktober een demonstratie chocolade geven in ons museum. Fred is op 6-jarige leeftijd begonnen bij de buurman die een banketbakkerij had, heeft daarna een opleiding tot brood- en banketbakker in Arnhem gevolgd en vervolgens bij de bekende chocolatier Peter Wolfsen de fijne kneepjes van het vak geleerd. Hij heeft een Michelin ster behaald bij een Brasserie in België en geeft inmiddels ook les aan verschillende opleidingen, adviseert patisserie en ijsbereiders en geeft demonstraties.