Veelgestelde vragen2020-10-01T11:46:48+00:00

Algemeen
Is het Bakkerijmuseum weer geopend?
Het Bakkerijmuseum is vanaf 1 juni weer geopend voor publiek. Bekijk de actuele openingstijden hier.

Is er nog steeds één in- en uitgang?
Nee, in het aangrenzende pand op nummer 6 is een uitgang gecreëerd. U komt nog steeds binnen door de ingang op nummer 8 en kunt binnendoor via een duidelijke routing naar de uitgang op nummer 6.

Bezoek en reserveren
Met hoeveel personen mag ik het museum bezoeken?
Je kunt het museum met meerdere personen bezoeken, wanneer u één gezelschap vormt. Een gezelschap bestaat uit mensen die gezamenlijk een huishouden voeren of een sociale eenheid vormen, zoals een gezin, partners of huisgenoten.

Moet ik reserveren voorafgaand aan mijn bezoek?
Ja, reserveren is  verplicht sinds 29 september 2020. Door met een reserveringssysteem te werken verspreiden we de bezoekersstroom en voorkomen we dat het op enig moment te druk wordt.

Hoe werkt het reserveringssysteem?
In onze online ticketshop kiest u een datum en tijdstip waarop u graag het museum wilt bezoeken. Na het afrekenen van uw bestelling ontvangt u een e-mail met het entreebewijs in de bijlage. Neem altijd uw Museumkaart, Vriendenpas of andere kortingskaart mee, indien van toepassing.  U kunt hier een ticket reserveren.

Hoe vroeg voor de starttijd moet ik mij melden bij de entree?
Kom op tijd op maximaal 10 minuten voor de starttijd, dus niet eerder. Bezoek je het museum met een gezelschap? Laat dan één persoon uit het gezelschap de tickets aan de kassa tonen.

Is het mogelijk om het museum te bezoeken met een groep, familie of bedrijf?
Vooralsnog vinden groepsrondleidingen, -arrangementen, – workshops, – of -activiteiten geen doorgang.

Gaan de kinderactiviteiten nog door?
Jazeker. De kinderen zitten afgescheiden van elkaar en ontvangen voorverpakte materialen. Helaas is het momenteel niet mogelijk om de bakker te helpen met koek bakken.

Ik heb een overlijden in mijn familie of ben ziek, kan ik annuleren?
Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om te annuleren.

Veiligheid en hygiëne

Is het dragen van een mondkapje verplicht?                                                                                                                                                                                                                                                           Het  dragen van een mondkapje wordt dringend geadviseerd voor personen boven de dertien jaar.

Wat verstaat het museum onder een gezelschap?
Een gezelschap bestaat uit mensen die gezamenlijk een huishouden voeren of een sociale eenheid vormen, zoals een gezin, partners of huisgenoten.

Hoe houdt het museum rekening met de anderhalve meter afstand?
In en rondom het museum zijn aanpassingen gedaan om anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. Er is een aparte in- en uitgang gecreëerd om inkomende en uitgaande bezoekers te scheiden. Daar waar nodig zijn looproutes aangepast en in sommige gevallen is er sprake van eenrichtingsverkeer. Op plaatsen waar de contactruimte kleiner is dan anderhalve meter of waar demonstraties plaatsvinden, zoals in de bakkerij, is fysieke afscherming geplaatst.

Welke hygiënemaatregelen heeft het museum genomen?
Er vindt dagelijkse reiniging van het gebouw plaats volgens het reguliere schoonmaakprogramma. Er is extra aandacht voor contactoppervlakken en aanraakpunten, zoals pinapparaten, deurknoppen en trapleuningen. Toegangsdeuren worden zoveel mogelijk open of op een kier gezet om handcontact te voorkomen. Op centrale plaatsen in het museum is desinfecterende handgel beschikbaar.

Kan ik gebruik maken van de toiletten in het museum?
De toiletten zijn open voor gebruik en worden intensief schoongemaakt.

Activiteiten

Is de horecegelegenheid in het museum geopend?
Nee, deze hebben we moeten sluiten. U kunt uiteraard wel al het lekkers in de museumwinkel kopen.

Is de museumwinkel geopend?
Ja, de museumwinkel is geopend. In de museumwinkel gelden speciale richtlijnen, zoals een maximum aantal bezoekers en alleen betalen met PIN of contactloos.