Voorjaarsvakantie (13 en 14 februari extra openstelling!)

bakkerijmuseum De Oude Bakkerij -Zelf BakkenDe start van het nieuwe seizoen, op 20 februari, is een mooi voorbeeld van behouden wat goed is en vernieuwen waar het nog beter kan. Het traditionele bonbons maken in de voorjaarsvakantie voor alle bezoekende kinderen, gaat ook nu weer gebeuren. Inderdaad; alle kinderen die het museum bezoeken mogen hun eigen bonbons maken en decoreren. Gedurende de tijd dat de chocola moet uitharden maken ze ook nog hun eigen bonbon-doosje. Verder zullen de bakkers demonstreren hoe je bijvoorbeeld holle paaseieren of een paasstol maakt.

Dit jaar is de vernieuwing van dit jaar is sensationeel; er is de tentoonstelling ‘Bakkerskunst’. Met meer dan honderd kunstwerken ingericht staat de vraag centraal Bakkerskunst eindigt en waar Kunst over bakkers begint. Want ooit behoorden de ambachten van suikerbakker, beeldhouwer en kunstschilder allen tot de hoogste gildes. Maar waar we van de kunstenaars de namen en kunstwerken letterlijk tot in eeuwigheid kennen, daar is het werk van de bakker tijdelijk gebleken. De vernieuwende insteek van kunst in een ambachtsmuseum levert een interessante tocht door het grensgebied van kunst en ambacht op, dwars door kunsthistorische periodes en stijlen met een grote variatie aan kunstenaars en technieken.

Wat ook nieuw is zijn de sneak-preview weekenden voor de voorjaarsvakantie. Op 6, 7, 13 en 14 februari is het museum ook al geopend. Het eerste weekend speciaal voor de Carnavals-ontlopers van benden de rivieren die in deze periode graag in onze regio verblijven, het tweede weekend zal in het teken van de Valentijn staan. Nieuw en helemaal leuk is dat dan ook alle volwassen bezoekers een koekhartje van speculaas krijgen met daarop een door hun gewenste naam gegarneerd. Daarmee kan het Valentijnsweekend natuurlijk niet meer stuk…

2016-12-12T09:21:55+00:00