We gaan ambachtelijk en historisch los in de Kerstvakantie

Het programma, in het meest veelzijdige bakkerijmuseum van Nederland, voor de komende weken ziet er echt ambachtelijk lekker uit. Er zullen vele ouderwetse lekkernijen gemaakt gaan worden. Met de Dickensdag is de Kerstperiode aangebroken en de speculaasgeur van Sinterklaas is vervangen door de geur van verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen.  Elke dag worden er kerstkransen, chocolade hulstblaadjes en kerstbonbons gemaakt. Allemaal op de historische wijze! Veel van de technieken worden niet meer geleerd en van sommige valt zelfs te zeggen dat zij bijna nergens anders meer te zien zijn. De lekkernijen met kerst kennen een eeuwenoude geschiedenis en zijn onderdeel van een rijke traditie aan gebruiken rond de feestdagen… De bakker demonstreert daarom niet alleen hoe ze gemaakt worden, hij vertelt er ook graag over! En alle bezoekende kinderen mogen elke dag, doorlopend en zonder dat het extra kost zelf een eetbaar kerstfiguur maken, o.a. met marsepein…. Maar ook voor alle iets oudere professionele en hobbybakkers is de komende tijd een uitgelezen mogelijkheden om wat fijne kneepjes van het oude ambacht te leren. Speciaal voor de kerst zullen de banketbakkers demonstreren hoe je die lekkere kerstchocolade maakt. Het tempreren, tableren en couvreren zal na afloop voor u geen geheim meer zijn. U zult alles over chocolade te weten komen te midden een hele afdeling met historische voorwerpen voor en over chocolade.

Openingstijden kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is het Bakkerijmuseum “De oude bakkerij” geopend op 19 t/m 24 en 27 t/m 31 december, en 2 & 3 januari 2016 geopend. Alle dagen van 11:00 uur tot 17:00 uur behalve kerstavond en oudejaarsdag, want dan gaan we een uurtje eerder dicht. Op zondag 3 januari zal het museum sluiten om 15:00 uur wegens de viering van een jubileum.

2016-12-12T09:21:55+00:00