Sinterklaasintocht en Sinterklaastijd

Op zaterdag 17 november arriveert Sinterklaas laat in de middag in Medemblik. Hij zal vergezeld zijn van Amerigo, Diego en nog 120 pieten. Vele honderden kinderen zullen hun lampionnen meenemen en hem toezingen. Traditioneel zullen ook de musea hem met gepast vervoer ontvangen. Daarna breekt in het museum de Sinterklaastijd aan… en we zijn blij dat wij weer de bakkerij van Sinterklaas mogen zijn!

Er zullen vele ouderwetse lekkernijen gemaakt gaan worden. Zo worden er suikerbeesten, borstplaat, chocoladeletters en holfiguren gegoten, de laatste worden ook opgespoten. Maar ook worden er marsepeinfiguren, pepernoten, kruidmoppen en taaitaaibeesten gemaakt. Met de pepernoten maken en met koekmijters maken mogen alle lieve kinderen meehelpen! En in de weekends kunnen kinderen kunnen tegen €2,50 bijbetaling, ook zelf met marsepein aan de slag! Daarmee kunnen ze nog zo’n traditie voort te zetten: het eetbare grapje. Van marsepein varkentjes, gebitjes voor opa of voor vader een stel vrouwenbenen boetseren. Er kan naar hartenlust in marsepein gekneed worden.

En omdat de Goedheiligman ook heeft aangegeven in de weekenden in Kasteel Radboud te resideren, er Pietengym in Funfestijn en Pepernotenmeel-malen in de Molen is kan er nu een compleet Sinterklaas-dagje-Medemblik worden gedaan.

2018-11-07T15:53:09+00:00