Kerstvakantie

Het Bakkerijmuseum beweegt mee met de seizoenen. In deze koude maanden worden er weer vele ouderwetse lekkernijen gemaakt, na de speculaasgeur van Sinterklaas volgt de geur van verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen.  Weihnachtsstollen, kerstkransen, chocolade hulstblaadjes en kerstbonbons worden allemaal op de historische wijze gemaakt! Veel van de technieken worden niet meer geleerd en van sommige valt zelfs te zeggen dat zij bijna nergens anders meer te zien zijn.

Voor kinderen zijn er altijd lekkere extra activiteiten, en dat zonder extra kosten en zonder reserveren. Gewoon handen uit de mouwen en de bakker helpen. Alle bezoekende kinderen mogen een Kerstkoekje maken!

De lekkernijen kennen een eeuwenoude geschiedenis en zijn onderdeel van een rijke traditie aan gebruiken rond de feestdagen… De bakker demonstreert daarom niet alleen hoe ze gemaakt worden, hij vertelt er ook graag over! Kortom voor alle professionele en hobbybakkers is de komende tijd een uitgelezen mogelijkheden om wat fijne kneepjes van het oude ambacht te leren. Het tempreren, tableren en couvreren zal na afloop voor u geen geheim meer zijn. U zult alles te zien, horen, ruiken en proeven krijgen te midden talrijke unieke historische voorwerpen.

Op oudejaarsdag zullen er heel veel oliebollen, appelflappen, appelbollen en beignets gemaakt worden, dan rusten we 1 januari een dagje uit maar daarna zijn we tot en met 5 januari elke dag weer volop bezig. Na de geslaagde proef voorgaande jarem is ook in 2020 op veler verzoek het  museum ook de weekenden (inclusief de vrijdag) in januari en februari geopend. Totdat de verbouwing begint…

2019-12-23T16:27:26+00:00