Eindelijk weer verse historische Oliebollen!

Voor het eerst sinds 2007 gaan we weer oliebollen bakken in ons museum. Het zijn de legendarische, waarvoor bezoekers graag geduldig wilden blijven wachten. We bakken ze in ons nieuwe pand op Nieuwstraat 6.

Ons oliebollenrecept blijft natuurlijk geheim. Maar om u toch een tipje van de sluier te geven en omdat het museum hét kenniscentrum voor historische voeding is kunt u wel proberen een recept voor oliebollen uit 1669 proberen. Dat is hetzelfde jaar als waarin Rembrandt overleed en dat nu, na 350 jaar, uitgebreid wordt herdacht.

Volgens het recept heeft 1 kilo bloem, 1 kilo rozijnen, 125 gram amandelen, een half kopje boter, een eetlepel gist, 500 ml melk, 15 gram kaneel, 5 gram gember poeder en een snufje kruidnagelpoeder nodig. Laten rijzen en bakken in hete raap-olie…

Maar u kunt de oliebollen nu natuurlijk ook bij het Bakkerijmuseum halen!

2019-12-23T16:25:05+00:00