Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Extra activiteiten:

-herfstbladeren bakken en versieren

-Marsepein boetseren (€2,50 extra)

Appelbollen:

In het Bakkerijmuseum werken ze met zeer  lokale producten én historische en regionale recepten. De appels voor de appelbollen in de Herfstvakantiezijn super lokaal; de appelboom staat in de achtertuin van het museum. Lekkere appels voor de appelbollen, appeltaart en appelflappen… Heerlijk die herfst!

Die verse appels, daarin schuilt een deel van het geheim van de voortreffelijke smaak van de appelbollen, die voor alle bezoekers in het museum bij de koffie te verkrijgen is. De andere factoren voor de legendarische smaakvolle appelbollen is toch een beetje bakkersgeheim, maar wellicht kunt u na lang aandringen wat tipjes van de sluier aan de bakker ontfutselen. Naast de appelbollen zijn er ook seizoenslekkernijen zoals taai-taai en gevulde speculaas. Dat is toch wel erg lekker voor bij de open haard…

Speciale kinderactiviteiten:

Alle jonge bezoekers mogen, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn, een herfstkoekje maken. Daarna mogen ze het gebakken koekje versieren. Voor veel kinderen is de herfstvakantie in het Bakkerijmuseum sowieso het hoogtepunt van het jaar want tegen betaling van € 2,50 extra mogen de kinderen ook zelf met marsepein aan de slag. Er wordt als extra demonstratie ook geschilderd met chocolade. Deze bakkerskunst is bijna verloren gegaan, maar wordt in het Bakkerijmuseum nog hartstochtelijk bedreven met verbluffende resultaten. Het leuke is dat er de mogelijkheid bestaat om het zelf te gaan leren in cursusvorm. Zo blijft deze vorm van bakkerskunst hopelijk nog lang voortbestaan.