De column
Vanaf 2003 schrijft Bakker Theo Spil maandelijks een column in het bakkersvakblad “Bakkers in bedrijf”. Bakker Spil is als vrijwilliger verbonden aan “De oude bakkerij”. De columns hebben tot nu toe al een diversiteit aan onderwerpen gehad. Ze gaan over het bakkersvak van toen en nu of over specifieke machines of gereedschap. Diverse zaken die besproken worden hebben direct of indirect met “De oude bakkerij” te maken.
Wij willen benadrukken dat de column van bakker Spil zijn persoonlijke mening weergeeft en niet die van het Bakkerijmuseum “De oude bakkerij”.
Bakfietsen en hondekarren Bron: Bakkers in bedrijf, augustus 2008 |
Het geheim van de bakker Bron: Bakkers in bedrijf, juli 2008 |
Je Maintiendrai Bron: Bakkers in bedrijf, mei 2008 |
Uw bakker, Uw dokter Bron: Bakkers in bedrijf, april 2008 |
Verdwenen bakkers en werkwijzen Bron: Bakkers in bedrijf, maart 2008 |
Verloren brood Bron: Bakkers in bedrijf, februari 2008 |
Lekker met koud weer Bron: Bakkers in bedrijf, januari 2008 |
Bladerdeeg Bron: Bakkers in bedrijf, december 2007 |
Borstplaat en suikerbeesten Bron: Bakkers in bedrijf, november 2007 |
Verpakkingen en verkoop Bron: Bakkers in bedrijf, oktober 2007 |
De toename van een drug Bron: Bakkers in bedrijf, september 2007 |
Winning van suiker Bron: Bakkers in bedrijf, juli 2007 |
Beschuit door de jaren heen Bron: Bakkers in bedrijf, juni 2007 |
Roggebrood Bron: Bakkers in bedrijf, mei 2007 |
Warmhoudoventjes Bron: Bakkers in bedrijf, januari 2007 |
Geboortegebruiken Bron: Bakkers in bedrijf, december 2006 |
De volle decembermaanD Bron: Bakkers in bedrijf, november 2006 |
Hoe mooier het er uitziet, hoe beter het verkoop Bron: Bakkers in bedrijf, oktober 2006 |
Het Cees de Boer weekend Bron: Bakkers in bedrijf, september 2006 |
Over een oer-Westfries die toevallig bakker werd Bron: Bakkers in bedrijf, augustus 2006 |
Bakker: een mooi vak! Bron: Bakkers in bedrijf, juni 2006 |
Zweeds Wittebrood tijdens de Hongerwinter Bron: Bakkers in bedrijf, mei 2006 |
Chocolade Bron: Bakkers in bedrijf, april 2006 |
Dertig Bakkerij Dagen Bron: Bakkers in bedrijf, maart 2006 |
Toegevoegde waarde Bron: Bakkers in bedrijf, februari 2006 |
Nieuw jaar, nieuwe kansen Bron: Bakkers in bedrijf, januari 2006 |
De magie van chocolade Bron: Bakkers in bedrijf, september 2005 |
Tradities Bron: Bakkers in bedrijf, juli 2005 |
Een ei hoort erbij Bron: Bakkers in bedrijf, juni 2005 |
Etikettering Bron: Bakkers in bedrijf, mei 2005 |
Een zaak van gewicht Bron: Bakkers in bedrijf, april 2005 |
Promotie en reclame in en voor het bakkersbedrijf Bron: Bakkers in bedrijf, maart 2005 |
Voedselvoorziening in oorlogstijd Bron: Bakkers in bedrijf, februari 2005 |
Over kleine middenstanders Bron: Bakkers in bedrijf, januari 2005 |
Kerst: Goede planning, is goede productie Bron: Bakkers in bedrijf, december 2004 |
Oude gardes en de kluts kwijt! Bron: Bakkers in bedrijf, november 2004 |
Hygiënische toestanden!? Bron: Bakkers in bedrijf, oktober 2004 |
Bijzonder banket rondom de feestdagen Bron: Bakkers in bedrijf, september 2004 |
Abraham: product met geschiedenis Bron: Bakkers in bedrijf, augustus 2004 |
Opleidingen Bron: Bakkers in bedrijf, juni 2004 |
Is bruin brood gezonder dan witbrood? Bron: Bakkers in bedrijf, mei 2004 |
Winkelinrichting Bron: Bakkers in bedrijf, april 2004 |
Ovens door de tijd Bron: Bakkers in bedrijf, maart 2004 |
Halffabrikaten: eenheidsworst of niet? Bron: Bakkers in bedrijf, februari 2004 |
Vakwedstrijden: een noodzaak of achterhaald gegeven? Bron: Bakkers in bedrijf, januari 2004 |
Regels zijn goed, maar te veel regels werkt averechts Bron: Bakkers in bedrijf, december 2003 |
Echte bakker wordt je niet op school Bron: Bakkers in bedrijf, november 2003 |
Bakkers in Bedrijf
Bakkers in bedrijf is een onafhankelijk vakblad voor de brood- en banketbakkersbranche. Naast actualiteiten, productnieuws, recepten en achtergrondinformatie over onderwerpen die spelen in de sector, komen iedere maand zaken als winkelinrichting, bakkerijmachines, grondstoffen, ovens, kleding, verpakkingen, hygiëne, omzetmakers, opleidingen en verzekeringen aan bod. In een aantal vaste rubrieken wordt verder ingegaan op fiscale zaken, de geschiedenis van de bakkerijsector, bestelauto’s en – busjes voor bakkers en ontwikkelingen in het onderwijs. Kortom, bijna te veel om op te noemen.