De bakker spreekt2016-12-12T09:21:53+00:00

De column
Vanaf 2003 schrijft Bakker Theo Spil maandelijks een column in het bakkersvakblad “Bakkers in bedrijf”. Bakker Spil is als vrijwilliger verbonden aan “De oude bakkerij”. De columns hebben tot nu toe al een diversiteit aan onderwerpen gehad. Ze gaan over het bakkersvak van toen en nu of over specifieke machines of gereedschap. Diverse zaken die besproken worden hebben direct of indirect met “De oude bakkerij” te maken.

Wij willen benadrukken dat de column van bakker Spil zijn persoonlijke mening weergeeft en niet die van het Bakkerijmuseum “De oude bakkerij”.

Bakfietsen en hondekarren
Bron: Bakkers in bedrijf, augustus 2008
Het geheim van de bakker
Bron: Bakkers in bedrijf, juli 2008
Je Maintiendrai
Bron: Bakkers in bedrijf, mei 2008
Uw bakker, Uw dokter
Bron: Bakkers in bedrijf, april 2008
Verdwenen bakkers en werkwijzen
Bron: Bakkers in bedrijf, maart 2008
Verloren brood
Bron: Bakkers in bedrijf, februari 2008
Lekker met koud weer
Bron: Bakkers in bedrijf, januari 2008
Bladerdeeg
Bron: Bakkers in bedrijf, december 2007
Borstplaat en suikerbeesten
Bron: Bakkers in bedrijf, november 2007
Verpakkingen en verkoop
Bron: Bakkers in bedrijf, oktober 2007
De toename van een drug
Bron: Bakkers in bedrijf, september 2007
Winning van suiker
Bron: Bakkers in bedrijf, juli 2007
Beschuit door de jaren heen
Bron: Bakkers in bedrijf, juni 2007
Roggebrood
Bron: Bakkers in bedrijf, mei 2007
Warmhoudoventjes
Bron: Bakkers in bedrijf, januari 2007
Geboortegebruiken
Bron: Bakkers in bedrijf, december 2006
De volle decembermaanD
Bron: Bakkers in bedrijf, november 2006
Hoe mooier het er uitziet, hoe beter het verkoop
Bron: Bakkers in bedrijf, oktober 2006
Het Cees de Boer weekend
Bron: Bakkers in bedrijf, september 2006
Over een oer-Westfries die toevallig bakker werd
Bron: Bakkers in bedrijf, augustus 2006
Bakker: een mooi vak!
Bron: Bakkers in bedrijf, juni 2006
Zweeds Wittebrood tijdens de Hongerwinter
Bron: Bakkers in bedrijf, mei 2006
Chocolade
Bron: Bakkers in bedrijf, april 2006
Dertig Bakkerij Dagen
Bron: Bakkers in bedrijf, maart 2006
Toegevoegde waarde
Bron: Bakkers in bedrijf, februari 2006
Nieuw jaar, nieuwe kansen
Bron: Bakkers in bedrijf, januari 2006
De magie van chocolade
Bron: Bakkers in bedrijf, september 2005
Tradities
Bron: Bakkers in bedrijf, juli 2005
Een ei hoort erbij
Bron: Bakkers in bedrijf, juni 2005
Etikettering
Bron: Bakkers in bedrijf, mei 2005
Een zaak van gewicht
Bron: Bakkers in bedrijf, april 2005
Promotie en reclame in en voor het bakkersbedrijf
Bron: Bakkers in bedrijf, maart 2005
Voedselvoorziening in oorlogstijd
Bron: Bakkers in bedrijf, februari 2005
Over kleine middenstanders
Bron: Bakkers in bedrijf, januari 2005
Kerst: Goede planning, is goede productie
Bron: Bakkers in bedrijf, december 2004
Oude gardes en de kluts kwijt!
Bron: Bakkers in bedrijf, november 2004
Hygiënische toestanden!?
Bron: Bakkers in bedrijf, oktober 2004
Bijzonder banket rondom de feestdagen
Bron: Bakkers in bedrijf, september 2004
Abraham: product met geschiedenis
Bron: Bakkers in bedrijf, augustus 2004
Opleidingen
Bron: Bakkers in bedrijf, juni 2004
Is bruin brood gezonder dan witbrood?
Bron: Bakkers in bedrijf, mei 2004
Winkelinrichting
Bron: Bakkers in bedrijf, april 2004
Ovens door de tijd
Bron: Bakkers in bedrijf, maart 2004
Halffabrikaten: eenheidsworst of niet?
Bron: Bakkers in bedrijf, februari 2004
Vakwedstrijden: een noodzaak of achterhaald gegeven?
Bron: Bakkers in bedrijf, januari 2004
Regels zijn goed, maar te veel regels werkt averechts
Bron: Bakkers in bedrijf, december 2003
Echte bakker wordt je niet op school
Bron: Bakkers in bedrijf, november 2003

Bakkers in Bedrijf

Bakkers in bedrijf is een onafhankelijk vakblad voor de brood- en banketbakkersbranche. Naast actualiteiten, productnieuws, recepten en achtergrondinformatie over onderwerpen die spelen in de sector, komen iedere maand zaken als winkelinrichting, bakkerijmachines, grondstoffen, ovens, kleding, verpakkingen, hygiëne, omzetmakers, opleidingen en verzekeringen aan bod. In een aantal vaste rubrieken wordt verder ingegaan op fiscale zaken, de geschiedenis van de bakkerijsector, bestelauto’s en – busjes voor bakkers en ontwikkelingen in het onderwijs. Kortom, bijna te veel om op te noemen.

Bakkers in bedrijf